English-Español-Suomeksi-日本語の

El Dr. Shinichi Suzuki i la Dra. Päivi Kukkamäki a Japó el 1986

Programa de Veu Suzuki des de 1986

Part de la Història (Algunes dates importants)

El Programa ha estat desenvolupat per la Doctora Päivi Kukkamäki amb els mateixos infants durant 17 anys (1987-2003) a la Sibelius University, departament Docmus. La idea de començar aquest programa amb mares embarassades venia d'Ilari Kukkamäki el 1985.

1986
La Trobada Europea Suzuki es féu a Finlàndia per Setmana Santa de 1986 i allí fou on Päivi Kukkamäki és trobà per primera vegada amb el Doctor Shinichi Suzuki i la Sra. Waltraud Suzuki.

El 15 de setembre de 1986 na Päivi Kukkamäki va viatjar per primer cop a Matsumoto.

El 10 d'octubre de 1986 els violinistes Suzuki a Matsumoto demanaren a la soprano Kukkamäki que cantés amb ells l'"Ave Maria" de Schubert com a present per al Dr. Suzuki. El 16 d'octubre de 1986 es celebrà el 88è aniversari del Dr. Suzuki a l'Institut d'Educació del TalentTalent Education Institute. Al Dr. Suzuki li va agradar la veu de Kukkamäki i li va demanar que actués més. El 28 d'octubre de 1986 Kukkamäki va cantar per segona vegada a l'Institut amb Marilyn Andersen. Després del concert, el Dr. Suzuki li va donar la música de "By The Waters Minnetonka" i li va demanar que ho cantés amb el seu millor violinista, Yuriko Watanabe, al pròxim recital de dilluns 11 de novembre de 1986. La pianista fou Caroline Govers. Ethel Fang va acompanyar la cançó "Kun päivä paistaa" d'Oskar Merikanto i la cançó popular "Taivas on sininen ja valkoinen".

El 13 de novembre de 1986 el Doctor Shinichi Suzuki va convidar Kukkamäki a l'aula de Cal·ligrafia i varen començar a parlar de cant i escoltar gravacions. Kukkamäki va explicar al Dr. Suzuki la idea de començar Suzuki Singing amb mares embarassades. El Dr. Suzuki va demanar a Kukkamäki que enregistrés la cinta per escoltar-la tan bon punt retornés a Finlàndia. Va demanar que el model de veu fos segur i que tingués el centre del to. Kukkamäki li va enviar la cinta el desembre de 1986.
El 14 de novembre de 1986 Kukkamäki va rebre una invitació dels Suzukis per fer un recitalde Cançó a Matsumto.

El 17 de novembre de 1986, a l'Institut, Kukkamäki va tornar a cantar: "La Capinera" de Julius Benedict amb la flautista Laura Larson i la pianista Ethel Fang. Marylin Anderson va acompanyar la part finlandesa: cançons composades per Tauno Pylkkänen.
El 18 de novembre de 1986 el Dr. Suzuki va tornar amb agraïments per les cançons i va convidar a Kukkamäki a retrobar-se i sopar amb Waltraud Suzuki al restaurant "Taimo" de Matsumoto.

A la reunió del dimecres 19 de novembre de 1986 a les 2 de la tarda, Kukkamäki va rebre més consells específics i els suggeriments principals per a les cançons i cançons de bressol per al primer llibre. Es va prendre la decisió de començar amb mares embarassades Això va canviar la vida de Kukkamäki. El Dr. i la Sra. Suzuki varen demanar-li d'anar a Berlín el 1988. Les cançons suggerides per Waltraud Suzuki foren incloses als nivells 1–3 del repertori de Veu Suzuki i les suggerides pel Dr. Suzuki's i les altres cançons que Kukkamäki va cantar al Japó han estat incloses als nivells 4–5 del repertori de Veu Suzuki.

1987
El 5 de maig de 1987 el primer grup de mares embarassades va començar el programa a Vantaa, Finlàndia. Foren enviats informes regularment al Japó. Kukkamäki va tenir un contacte personal amb el Dr. i la Sr. Suzuki fins a les seves morts.

El 1987, a Berlín, Kukkamäki va aportar els primers resultats del programa i se li va donar l'aprovació per continuar el programa amb aquest repertori. En aquests anys ha viatjat molt a diferents països, participant en encontres, convencions i camps de treball: amb lectures, introduccions al programa i demonstracions amb els seus alumnes a diferents països i finalment formant nous mestres.

1991 Kukkamäki esdevingué Formadora de Professors de la ESA. Mette Heikkinen fou nomenada la segona Formadora de Professors ESA el 1993.

1998 es feren a Finlàndia els primers Exàmens ESA de Veu Suzuki.

1999 Es va fer a Barcelona el primer camp de treball i Formació de Professors "Cançons per compartir".

2000 Es va fer a Barcelona el 2n camp internacional de treball i Formació de Professors "Cançons per compartir".

2001 Kukkamäki va completar la tèsis de "L'Efecte del cantar en la vida d'un infant en creixement des de l'embaraç fins als sis anys" que li va donar el títol de llicenciada en Música a la Universitat Sibelius. Es va fer a Vantaa, Finlàndia el 3r camp internacional de treball "Cançons per compartir".

2002 Es va fer a Vantaa, Finlàndia el 3r camp internacional de treball "Cançons per compartir". Es va interpretar set vegades la ópera "Hänsel i Gretel" d'Engelbert Humperdinck a la Sala de Concerts Martinus en el seu idioma original, l'alemany.

2003  

El 28 de febrer de 2003 Kukkamäki va servir-se del Programa de Veu Suzuki completat en 17 anys per guanyar-se el Doctorat en Música per la Universitat Sibelius. El Jurat estava format per professors de quatre universitats diferents.

El 27 de maig es graduaren els primers alumnes de nivell 5 de Veu Suzuki i Kukkamäki va fundar el grup "Crescendo".

El 14 de setembre de 2003 foren aprovats per la Junta de la ESA els requisits del nivell 5 (i últim) de Formació de professorat de Veu Suzuki.

El Programa de Veu Suzuki fou aprovat per la ISA els 17 i 18 d'octubre de 2003 als USA.

2004  

El 14 de maig de 2004 es va fer a Finlàndia el primer exàmen de professorat de nivell 5 a la mezzosoprano Katrina Pezzimenti de Melbourne, Australia.

El Comitè ISA de Veu Suzuki es va formar el 2004.

2005 Els cursos curts de Formació de Professors es començaren als USA el 2005 a l'American Suzuki Institute.

2006  

El 2006 es feren a Torino, Itàlia la 14a Trobada Mundial del Mètode Suzuki i el 5è camp internacional de treball de Veu Suzuki "Cançons per compartir", formació i exàmens. Els alumnes de Veu Suzuki van cantar el darrer acte de l'òpera "Hänsel und Gretel" composada per Engelbert Humperdinck amb l'Orquestra Stefano Tempia del Conservatory G. Verdi de Torino.

A l'octubre de 2006, foren aprovades les traduccions anglesa i espanyola del Volum 1 de Veu Suzuki, i Katrina Pezzimenti va ser nomenada com la tercera Formadora de Professors de la ESA.

2007  

El Programa de Veu Suzuki va celebrar el seu 20è aniversari. S'han posat unes pàgines a Internet.

El Juny de 2006 es va fer a Finlàndia el 6è camp de treball de Veu Suzuki "Cançons per compartir".

2008 A l'octubre de 2008, foren aprovades les traduccions anglesa i espanyola del Volum 2 de Veu Suzuki.

2009  

El 2009. per primer cop a Amèrica, s'ha fet a Argentina el 7è camp internacional de treball de Veu Suzuki "Cançons per Compartir". Nous països de Veu Suzuki hi van participar: Xile, Paraquay i Mèxic. Els participants vingueren de set països: Argentina, Austràlia, Chile, Finlàndia, Mèxico, Paraguay i Perú.

El 2009, l'Associació Suzuki de les Amèriques (SAA) ha acreditat tres Professors formadors per als Cursos Curts de Veu Suzuki: La Dra. Päivi Kukkamäki, Katrina Pezzimenti i Mary Lu Hofer.

La 15a Trobada Mundial del Mètode Suzuki i el 8è Taller "Cançons per compartir" es van fer l'abril de 2009 a Melbourne Australia. Un nou país de Veu Suzuki hi va participar, Japó.

El 2009 es van fer a Fonlandia dos exàmens de Professors de Veu Suzuki de Nivell 5 (Nivell Avançat): La Soprano Mervi Sipola-Maliniemi de Finlandia, i la soprano Analia Capponi-Savolainen d'Argentina i Finlandia. Capponi-Savolainen és la Primera Professora de Veu Suzuki de Nivell 5 de la SAA.

A l'octubre de 2009 Analia Capponi-Savolainen ès acceptada com a Instructor de Veu Suzuki de la ESA..

2010  

> Del 21 de Juny al 2 de Juliol es va fer a Finlàndia el 9è camp internacional de treball i formació de Veu Suzuki "Cançons per compartir". Els participants vingueren de 10 països: Argentina, Austràlia, Finlànd, Irlanda, Japó/Anglaterra, Mèxic, Espanya, Suècia i els EEUU. Les activitats del camp de treball foren: Formació de Professors, Pràctiques d'ensenyament a tots nivells, exàmens de professors,inauguració al Ministeri, Recital de Gala al Teatre Alexander, classes per a alumnes i professors, classes magistrals d'òpera per a alumnes avançats, exposició dels 24 anys de Veu Suzuki, quatre recitals de "Songs for Sharing" al Lumme Hall a l'Esglèia de Sant Llorenç, viatge a Ainola la residència de Sibelius i presentacions dels països participants i trobada de professors a la Stanvik Villa.

 
  Seguiu-nos a:
    Facebook Twitter  
© 2011-2015 Model-Hangar Oy Music Department